Ακτοπλοΐα: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για τον Σεπτέμβριο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Υπεγράφησαν την προηγούμενη Παρασκευή οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση όλων των ακτοπλοϊκών γραμμών της χώρας για το υπόλοιπο του μηνός Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και των εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Με την διαδικασία αυτή το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει οικονομικά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τον μήνα Σεπτέμβριο. Υπολογίζεται ότι η ενίσχυση αυτή αφορά ένα ποσό περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος της ακτοπλοΐας αναμένει και νέες ενισχύσεις για το υπόλοιπο του έτους, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έχει δηλώσει ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η στήριξη των ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς εκτός των άλλων επιτελούν και εθνικό έργο.

Η ενίσχυση διαχέεται σε όλες τις εταιρείες επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων συμβατικών και ταχύπλοων, φορτηγών οχηματαγωγών και πορθμείων που εξυπηρετούν όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας από τις μεγαλύτερες μέχρι και τις μικρότερες (σε απόσταση).