Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: “Πάρτε πίσω τα 2 εκατ. ευρώ στα κανάλια”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οξεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας για τη νέα τηλεοπτική καμπάνια για την πανδημία ύψους 2 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ρύθμιση που συνιστά «ντροπή για τη Δημοκρατία» κ ζήτησε την απόσυρση της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του «Ιανού» και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, επέκρινε την κυβέρνηση ότι επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την οικονομική ενίσχυση των καναλιών, ενώ «θα έπρεπε τα μηνύματα να “παίζονται” δωρεάν, αφήνοντας χωρίς ενίσχυση νοσοκομεία, σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

«Πάρτε τα πίσω κ. Πέτσα»,
είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και μίλησε για χρήματα που δίνονται «πάλι χωρίς όρους και κριτήρια» στους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου «να τους εκβιάσει για να αποσιωπήσουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να μην δεχθούν τα χρήματα.
«Απευθύνομαι και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Δώστε τα λεφτά αυτά στο ΕΣΥ, δώστε τα τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, δεν θα σας σώσουν 2 εκατ. ευρώ, μην γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης, σε Ουγγαρία του Όρμπαν».

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για ένα «ελάχιστο ποσό» που δίνεται στα κανάλια εθνικής εμβέλειας, σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική μας για τη στήριξη της οικονομίας. Επεσήμανε μάλιστα, ότι το ποσό των 2 εκατ. ευρώ που θα δοθεί αντιστοιχεί στο 0,029% του πακέτου των 6,8 δισ. ευρώ το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη.