Παγώνη: “Τοπικά lockdown στην Αττική και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20.00 αν χρειαστεί”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το ενδεχόμενο τοπικών lockdown στην Αττική, αν αυξηθούν περισσότερο τα κρούσματα κορωνοϊού και απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 8 αν χρειαστεί, ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη .

Η κ.Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Αττική έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τη διασπορά να εντοπίζεται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων ενώ σημείωσε πως άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμενοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν.

Σύμφωνα με την ίδια πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις μεταξύ αυτών, το ζήτημα της μάσκας που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο.

“Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας”, πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

“Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες”

Επιπλέον, η πρόεδρος τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις . Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορωνοϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει και “γι’ αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά οι υπόλοιπες ομάδες”.