Νέος Διευθυντής της ιστορικής ΔΝΕ ο Ανακρέων Ματαράγκας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέος Διευθυντής της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης αναλαμβάνει από σήμερα 1η Οκτωβρίου 2020 ο έως τώρα Αντιπρόεδρος της Ανακρέων Ματαράγκας, μετά την αποχώρηση από την εν λόγω θέση του κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, απόστρατου ανώτατου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών την ΔΝΕ από την θέση του Διευθυντή.

Ο κ. Ματαράγκας εξάλλου παραιτήθηκε από την θέση του Αντιπροέδρου, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ενώ στην διάρκεια των επομένων ημερών η διοίκηση της ΔΝΕ θα συνεδριάσει προκειμένου να εκλέξει τον αντικαταστάτη του.

Ο Ανακρέων Ματαράγκας προέρχεται από τον κλάδο των τακτικών δια θαλάσσης μεταφορών και διαθέτει μια ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στα θέματα που απασχολούν την Διεθνή Ναυτική Ένωση και τις εταιρείες μέλη της.

Η επιλογή του για την ανάληψη των καθηκόντων του Διευθυντή σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την ιστορική Διεθνή Ναυτική Ένωση.

Δημιουργεί δε δικαιολογημένες προσδοκίες για ισχυρότερη και εντονότερη παρουσία στον λιμενικό κλάδο της χώρας μας ιδιαίτερα κατά αυτή την περίοδο που το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το ΤΑΙΠΕΔ κινούνται με γοργούς ρυθμούς προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης σημαντικών Ελληνικών λιμανιών.