Κίνα : Εν μέσω πανδημίας αυξάνει τους όγκους εξυπηρέτησης κοντέινερ στα λιμάνια της

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα λιμάνια της Κίνας ανοίγουν τον δρόμο της αύξησης της ζήτησης για μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, αν και αρκετοί παρατηρητές συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα ευάλωτη κατάσταση δεδομένου ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ.

Όπως αναφέρει ο οίκος Drewry σε νέα αναλυτήσ του, ο βασικός δείκτης αυξήθηκε κατά έξι μονάδες από τον Ιούνιο και πέρασε τις 130 μονάδες για πρώτη φορά το 2020. Ωστόσο, παραμένει 4,2 μονάδες χαμηλότερος από τον Ιούλιο του 2019. Η βασική αιτία αύξησης της ζήτησης εμπορευματοκιβωτίων ακούσει στο όνομα : Κίνα, όπου ο δείκτης απόδοσης των λιμένων εμπορευματοκιβωτίων ξεπέρασε τις 150 μονάδες τον Ιούλιο του 2020.

Η απόδοση των λιμένων εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας ήταν 7,5% υψηλότερη τον Ιούλιο από ότι τον Ιούνιο και 4,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Σε ολόκληρη την Ασία, εκτός Κίνας, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3% τον Ιούνιο, αλλά κατά 7,8% σε σχέση με το 2019 γεγονός που ο Drewry χαρακτήρισε τη ζήτηση σε όλη την Ασία “υποτονική” σε σύγκριση με την Κίνα.

Ο δείκτης της Ευρώπης ανέκαμψε επίσης τον Ιούλιο κατά 4,8%, αλλά παρέμεινε 10,2% κάτω από τα στοιχεία του 2019 αλλά η επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη δεν προοιωνίζει μια σταθερή ανάκαμψη στους όγκους.