Καθηγητής Λαζανάς: “Τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού στην Αττική δεν έχουν αποδώσει”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, απηύθυνε για μια ακόμη φορά ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,εξήγησε ότι οι εικόνες συνωστισμού σε συναυλίες, πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις
αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Όπως είπε: “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να αποτελούν εστία υπερμετάδοσης και τόνισε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Λαζανά, είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται.

Προειδοποίησε, τέλος, ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.