Πέτσας: “Με εντολή του πρωθυπουργού δε θα γίνουν φέτος παρελάσεις”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι «λόγω της πανδημίας, με απόφαση του πρωθυπουργού, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις».

Ειδικά ανέφερε ότι: «Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως τα γηροκομεία και σε χώρους εργασίας όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης. Της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συστήνουν οι ειδικοί και εφαρμόζει η Πολιτεία. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές».

Μητρώο ΜΚΟ για να «διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι»

Σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «μια από τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί η ανάσχεση των ροών και ο έλεγχος εμπλεκόμενων ΜΚΟ σε παράνομες ενέργειες. Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία Μητρώου ΜΚΟ διακηρύσσοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στο διαχωρισμό της ήρας από στάρι, να ενισχύσει τη συνεργασία της με οργανώσεις που προσφέρουν θετικό έργο και να αντιμετωπίσει όσες λειτουργούν παρασιτικά».

Επανέλαβε μάλιστα πως «η θέση της κυβέρνησης ήταν και είναι ξεκάθαρη: Το Κράτος παίρνει στα χέρια του στη διαχείριση του προβλήματος. Όποιες ΜΚΟ λειτουργούν νόμιμα και θέλουν πραγματικά να συμβάλουν είναι ευπρόσδεκτες. Όποιες όμως, λειτουργούν παράνομα, παρασιτικά και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, θα εντοπίζονται από τις Αρχές και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Η περίοδος που θεωρούσαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι έχει τελειώσει. Ο Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία, το Λιμενικό και η ΕΥΠ έχουν εντολή από τον Πρωθυπουργό να φυλάττουν αποτελεσματικά τα σύνορά μας που είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Απέδειξαν πολλές φορές έως τώρα την ικανότητα, την αξιοσύνη, την αποτελεσματικότητά τους. Και αυτό θα συνεχίσουν απέναντι σε κάθε παρανομία, σε κάθε επιβουλή».

Η επένδυση της Microsoft
Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε και στην συνεργασία με την Microsoft, λέγοντας ότι «η προστιθέμενη αξία της επένδυσης της αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται για μία επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services», είπε στη διάρκεια του Briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.