Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια για την ηγετική ομάδα και ισόβια στον Ρουπακιά προτείνει η Εισαγγελέας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, και 13 χρόνια κάθειρξης προτείνει η Εισαγγελέας για τα επτά μέλη που κρίθηκαν ένοχα για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 11 με την Εισαγγελέα Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου να υποβάλει την πρότασή της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν σε κάθε κατηγορούμενο με βάση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, δηλαδή για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή και οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 13 χρόνια.

Για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η Εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη και οκτώ χρόνια στους άμεσους συνεργούς.

Ποινή κάθειρξης επτά ετών πρότεινε η Εισαγγελέας για τους πρώην βουλευτές που ήταν καταδικασμένοι για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και πέντε ετών για όσους είχε αναγνωρισθεί ελαφρυντικό- πρόκειται για τους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο , Μιχαήλ Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο.

Αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής των κατηγορουμένων.