Σφοδρές βροχοπτώσεις στο Ιόνιο – Πλημμύρες σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά αργά το βράδυ της Δευτέρας, με το κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, οι σφοδρές καταιγίδες άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένους δρόμους και πολλά προβλήματα.

Ποτάμια οι δρόμοι και στην Κεφαλλονιά

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι το γεγονός πως οι κορυφές των καταιγιδοφόρων νεφών ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι πάνω από 10.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Πάνω από 9.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Ιόνιο, έγραψε στο Facebook ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κέρκυρα μεταδίδει στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος αναφέρει ότι στην Κέρκυρα έβρεξε τις τελευταίες 12 ώρες όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο.

«Εξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!

  • ΚΕΡΚΥΡΑ 103.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
  • ΛΕΥΚΑΔΑ 62.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
  • ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 43.2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
  • ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 42.6 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο
  • ΔΩΔΩΝΗ 40.8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΕΜΥ, όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν προειδοποιήσει για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έχουν καλέσει τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις.