Έντεκα μέλη του πληρώματος του ε/γ-ο/γ “Διονύσιος Σολωμός” θετικά στον COVID-19

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οκτώ μέλη του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου “Διονύσιος Σολωμός” εντοπίσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό σε νέο έλεγχο που έγινε στο πλοίο από τον ΕΟΔΥ μετά τον κατάπλου του, κενό επιβατών, στο λιμάνι του Πειραιά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα έντεκα, συνυπολογίζοντας και τρία κρούσματα που εντοπίσθηκαν χθες πάλι σε μέλη του πληρώματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό το πλοίο μετά τον εντοπισμό των τριών κρουσμάτων χθες επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά κενό φορτίου από το δρομολόγιο του στις Δυτικές Κυκλάδες.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας “A.N.M.E.Z. A.E.” τα τρία μέλη του πληρώματος τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση, ενώ η λιμενική Αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέτρεψε τη συνέχιση του πλου του πλοίου προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Tην περασμένη εβδομάδα σε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Διονύσιος Σολωμός” είχε διαγνωσθεί κορωνοϊός. Ο συγκεκριμένος ναυτικός σύμφωνα με την εταιρεία ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.