Απώλειες στην Ασία μετά το νέο αδιέξοδο στις ΗΠΑ για το πακέτο τόνωσης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς υποχωρούν οι ελπίδες ότι στις ΗΠΑ Λευκός Οίκος και Κογκρέσο θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε χθες ότι είναι ακόμη «πολύ μακριά» στις συζητήσεις με τους ηγέτες του Κογκρέσου για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο Μνούτσιν εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί μια συμφωνία πριν τις εκλογές του επόμενου μήνα.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ φαίνεται να βάζουν οριστικό τέλος στις λίγες ελπίδες που υπήρχαν ότι το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα καταφέρουν να συμφωνήσουν σε ένα δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης για την παροχή οικονομικής βοήθειας στις αμερικανικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 23.507,23 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 0,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ ο NZ50 της Νέας Ζηλανδίας χάνει 0,45%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη χάνουν 0,7% και 0,6% αντίστοιχα.

Ο δείκτης SET στην Ταϊλάνδη χάνει 0,9% μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση στον απόηχο της μαζικής διαδήλωσης την Τετάρτη από χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν δημοκρατικές αλλαγές.