Τσίπρας: Πρόταση μομφής εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό νόμο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον νέο πτωχευτικό νόμο.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τον πτωχευτικό νόμο στη βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε προσωπικά και στον πρωθυπουργό, για την απουσία του από τη συζήτηση. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η τριήμερη συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης μομφής, θα αρχίσει αύριο, στις 18.00.

Όπως ανέφερε ο κ.Τσίπρας: “Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα. Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται. Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας”.