ΔΙΕΘΝΗ

Απώλεια 730 δισ. ευρώ δολαρίων από την κατάρρευση του παγκόσμιου τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει ότι οι αφίξεις τουριστών παγκοσμίως θα μειωθούν κατά 70% το 2020.

Βουτιά της τάξης του 70% κατέγραψαν οι αφίξεις τουριστών, παγκοσμίως, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), ο οποίος εκτιμά ότι δε θα ανακάμψει ο τουρισμός πριν από το τέλος του 2021.

Η κορύφωση της θερινής περιόδου στο Βόρειο Ημισφαίριο πλήγηκε από ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω COVID-19 με τις αφίξεις τουριστών να μειώνονται κατά 81% τον Ιούλιο και κατά 79% τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού του ΟΗΕ με έδρα τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΤ, υπήρξαν 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του 2020, παγκοσμίως, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα να καταγραφεί απώλεια εσόδων ύψους 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ξεπερνώντας περισσότερο από οκτώ φορές την μείωση που σημειώθηκε μετά την οικονομική κρίση του 2009.

“Αυτή η άνευ προηγουμένου μείωση έχει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις”, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΤ Zurab Pololikashvili.

Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, η οποία επλήγη πρώτη από την πανδημία, σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση στις αφίξεις, κατά 79%.

Ακολούθησε η Αφρική και η Μέση Ανατολή με μείωση κατά 69%, η Ευρώπη κατά 68% και η Αμερική όπου οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 65%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ