Καμπανάκι και από Τσιόδρα: “Αδύνατο να ελεχθεί η διασπορά”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες αρχές μετά την έκρηξη των 1259 κρουσμάτων στην χώρα μας, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, είπε πως είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Πάντως, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, «θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown με τις συνέπειες που έχει αυτό, δεν μπορούμε όμως να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται εκτάκτως στην ενημέρωση, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως παρατήρησε ο κ. Τσιόδρας, «βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας , ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Περιμέναμε να είναι χειρότερα τα πράγματα στο 2ο κύμα της πανδημίας».

Μαγιορκίνης: Προ των πυλών η εκθετική αύξηση

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως από τα 1.259 κρούσματα τα 295 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 291 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια έκανε μια ανασκόπηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ευρώπη.

«Στην Ελλάδα η επιδημία εκτινάχθηκε» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, και τόνισε πως η εκθετική αύξηση είναι προ των πυλών.
Όπως ενημέρωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εξ αυτών τα 295 καταγράφονται στην Αττική, τα 291 στη Θεσσαλονίκη, τα 75 Ροδόπη, τα 75 Σέρρες και τα 47 στη Λάρισα.