Ναυτικό ατύχημα: Έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης – Το “Καλλιστώ” κόπηκε στα δύο!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συγκλονίζουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού να είναι κομμένο στα δύο, από την σφοδρή σύγκρουση με το πλοίο-κοντέινερ της Maersk Launceston, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το «Καλλιστώ», στο σημείο της πρύμνης του πολεμικού πλοίου, και το έκοψε στα δύο!

Οι έρευνες, για τα αίτια αυτού του ατυχήματος, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, καθώς το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ήταν στο “παραπέντε” για να βυθιστεί. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τη σύλληψη του πλοιάρχου του πλοίου-κοντέινερ, το οποίο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 7:11 με προορισμό το λιμάνι του Τσανάκαλε στην Τουρκία.

Δύο μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Σημειώνεται ότι από τη σύγκρουση των δύο πλοίων τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου που διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ το πλοίο είχε υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές και σημειωνόταν εισροή υδάτων.

Το «Καλλιστώ», κομμένο στα δύο, είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως θα βυθιζόταν, ωστόσο η άμεση επέμβαση του Λιμενικού, σκαφών και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ρυμουλκών, ήταν καθοριστική. Έτσι το πλοίο ρυμουλκήθηκε στον ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να γίνει επιθεώρηση των ζημιών που έχει υποστεί και να δοθούν απαντήσεις στα αίτια του ατυχήματος.