Ρυμουλκείται στον ναύσταθμο Σαλαμίνας το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” που συγκρούστηκε με πλοίο-κοντέινερ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με ρυμουλκά επιχειρείται αυτή τη στιγμή να απομακρυνθεί το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», προς τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, το οποίο είχε σφοδρή σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το ατύχημα έγινε γύρω στις 07:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να σημειωθεί εισροή υδάτων στο “Καλλιστώ”, με 27 μέλη πλήρωμα, το οποίο πήρε μεγάλη κλίση προς τα δεξιά, λόγω της σύγκρουσης.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη μεγάλη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να μεταφερθούν στη στεριά με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες του πολεμικού πλοίου. Όπως έγινε γνωστό, δύο από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, περισυνελέγησαν από τη θάλασσα και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ατύχημα σημειώθηκε όταν το φορτηγό πλοίο που έβγαινε από την Cosco στο Κερατσίνι, έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού, με αποτέλεσμα να το «κόψει» στα δύο και να υπάρξει σημαντική εισροή υδάτων.

Σημειώνεται ότι σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON, στο οποίο έχει απαγορευθεί προσωρινά ο απόπλους.