Το Πολεμικό Ναυτικό καταθέτει αγωγή ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για το Ν/ΘΗ Καλλιστώ (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προς απογοήτευση όλων των σκανδαλοθηρικών «φωνών» που με μία περίεργη βεβαιότητα δήλωναν ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι «ανάξια» κι «ανίκανη» για να κάνει οτιδήποτε για να αποζημιωθεί για την απώλεια του Ν/ΘΗ Καλλιστώ, το Πολεμικό Ναυτικό θα καταθέσει αγωγή αποζημίωσης ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ στη δικαιοσύνη κατά της δανέζικης εταιρίας Maersk, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της οποίας έκοψε στα δύο το Καλλιστώ ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά.

Το ίδιο το πλοίο έχει κατασχεθεί από τις λιμενικές αρχές ακριβώς για τον λόγο αυτό προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση στην βάση αυτή. Παρόλο που σε αυτές τις περιπτώσεις, τα δικαστήρια σχεδόν ποτέ δεν επιρρίπτουν την ευθύνη αποκλειστικά στην μία πλευρά, θεωρείται βέβαιο ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα δικαιωθεί.

H εκτιμώμενη ζημιά έχει να κάνει με εκτίμηση που θα κάνουν αρμόδιοι εμπειρογνώμονες με βάση διαθέσιμα στοιχεία. Σε επίσημη απάντηση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, ένα Ν/ΘΗ Hunt κοστολογείται ως ναυπήγηση περί τα 40 εκατομμύρια λίρες.

Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τότε η απώλεια ικανότητας για το Πολεμικό Ναυτικό με ένα ναρκοθηρευτικό λιγότερο θα παραμένει.