Νέα πτώση για την αγορά των Handies

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής Market Analyst

Η αγορά των Handies, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ευρώπη συνέχισε να είναι δυνατή, χωρίς όμως την ορμή των προηγούμενων εβδομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά πλοία από τη Δυτ. Μεσόγειο στράφηκαν στο βορρά για να βρουν κάποια ελκυστική ευκαιρία απασχόλησης. Οι ναύλοι για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας, για κυκλικά ταξίδια περιορίστηκαν στα $ 13-14Κ/ημέρα, προς τη Μεσόγειο, με Scrap φορτία, στα $ 14,5-15,5Κ/ημέρα και για τα Υπερατλαντικά ταξίδια στα $ 12,5-13,5Κ /ημέρα.

Η δραστηριότητα στην αγορά της Μεσογείου ήταν υποτονική. Μόνο κάποια Υπερατλαντικά  φορτία τάραξαν, θετικά, την αγορά. Στα θετικά σημεία ήταν η καλύτερη εικόνα της Β. Ευρώπης, που αποφόρτισε την προσφορά από τη Δυτ. Μεσόγειο. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων (άνω των 36Κ τόνων DWT) για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο μειώθηκαν στα $ 12,5-13,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την Ευρώπη στα $ 11,5-12,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα $ 11.5-12,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), και προς την Ασία στα $ 19,5-20,5Κ/ημέρα.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αμερικάνικος Κόλπος συνέχισε πτωτικά, με μειωμένη ροή φορτίων και αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας, κυρίως για το Νοέμβριο. Ενδεικτικά, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για ταξίδια προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μειώθηκαν στα $ 11,5-12,5Κ /ημέρα και στην Ασία στα $ 18-19Κ /ημέρα.

Η αγορά της ECSA, την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού επικράτησε ηρεμία (ως προς τη ζήτηση). Έτσι, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων από την περιοχή της ECSA για τα Υπερατλαντικά ταξίδια διατηρήθηκαν στα $ 9,5-10,5Κ/ημέρα (Ευρώπη –Μεσόγειο), προς τη Δυτ. Ακτή της Λατ. Αμερικής (WCSA) στα $ 16-17Κ/ημέρα και προς την Ασία στα $ 17-18Κ/ημέρα.

Στην Ασία, η αγορά προχώρησε στους ρυθμούς των προηγούμενων εβδομάδων. Αναλυτικότερα, ο Βορράς ενισχύθηκε με αρκετές νέες απαιτήσεις από την Κίνα και την Κορέα, διατηρώντας τα επίπεδα των ναύλων. Στο Νότο, η ζήτηση από τη Ν.Α. Ασία ήταν υψηλότερη από την Αυστραλία, χωρίς όμως να μειωθεί η πίεση στην αγορά. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για κυκλικά ταξίδια στην Άπω Ανατολή έκλεισαν στα $ 7,5-8,5Κ /ημέρα, τα κυκλικά ταξίδια από το NOPAC στα $ 8-9Κ/ημέρα και από τη Ν.Α. Ασία προς Κίνα στα $ 9-10Κ /ημέρα.