Ομόλογα: Ράλι μετά την αναβάθμιση από Moody’s – Σε αρνητικό έδαφος το 2ετές και το 3ετές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε ράλι έχουν επιδοθεί σήμερα τόσο το Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να σημειώνουν νέα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αναβάθμιση έκπληξη της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s σε «Ba3» από «Β1», με σταθερό το outlook.

Οι αποδόσεις της 2ετίας και της 3ετίας εισήλθαν στο προνομιακό κλαμπ των κρατικών τίτλων χρέους τα οποία διαπραγματεύονται με αρνητικό επιτόκιο, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, έχει περιορισθεί στο 0,74% επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ.

Η Ελλάδα βλέπει το κόστος δανεισμού της να κινείται σε άνευ προηγουμένου χαμηλά επίπεδα, κάτι που την φέρνει στην ίδια μοίρα με τις οικονομίες της Ευρωζώνης, σε μία περίοδο που οι ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού και την συνεπακόλουθη ύφεση.

Περί τις 11.50 ώρα Ελλάδος οι αποδόσεις της 2ετίας και της 3ετίας βρίσκονται χαμηλότερα του μηδενός, ενώ αυτή του 5ετούς κρατικού ομολόγου προσεγγίζει το μηδέν, διαμορφούμενη στο 0,21%.