Ευρωαγορές: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά το χθεσινό ράλι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς στις αγορές παραμένει το κλίμα αισιοδοξίας από τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αν οι ανησυχίες για την οικονομική ζημιά από τα νέα lockdowns εξακολουθούν να υφίστανται.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε χθες ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά του ιού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,20%, μετά το ράλι 4% στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τους κλάδους των τραπεζών, τον ενεργειακό και των ταξιδίων και αναψυχής, οι οποίοι χθες διέπρεψαν, να κινούνται με ήπια κέρδη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas υποχωρεί κατά 2,2%, παρά το γεγονός ότι ανέφερε πως οι πωλήσεις θα επιστρέψουν σε ανάπτυξη στην Κίνα, κατά το δ΄ τρίμηνο.

Περί τις 10.40 ώρα Ελλάδος τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Παρίσι και Μαδρίτη παρουσιάζουν υποτονικά κέρδη, σε αντίθεση με αυτά σε Φρανκφούρτη και Μιλάνο που υποχωρούν.

Πηγή: Reuters