Μάχη με τον χρόνο από τις εταιρείες μεταφορών για το εμβόλιο της Pfizer

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι εφοδιαστικές εταιρίες διαχείρισης ψυκτικών μεταφορών μετά την αισιόδοξη ανακοίνωση της Pfizer για το νέο εμβόλιο κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Pfizer το εμβόλιο πρέπει να μεταφερθεί σε συνθήκες απόλυτου ψύχους ώστε να φτάσει ασφαλές στις χώρες που θα το προμηθευτούν, κάτι που σημαίνει ότι οι ψυκτικές μεταφορές θα πρέπει να αναπτύξουν άμεσα νέες τεχνολογίες μεταφοράς καθώς ως τώρα μετέφεραν φρούτα, νωπά προϊόντα, αλλά και φάρμακα αλλά σε περιορισμένο αριθμό και όγκο.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και σε εξέλιξη και ένας δεύτερος αγώνας δρόμου για το ποιά εταιρία θα είναι έτοιμη εγκαίρως να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταφοράς προς την Pfizer απόλυτα προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές που θέτει η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η MAERSK είχε ανακοίνωσε την συμφωνία της με την Covaxx (που επίσης επιχειρεί την παρασκευή εμβολίου) για τη μεταφορά έως και ενός δισ. δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού παγκοσμίως και κυρίως σε αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες.

Την ίδια ώρα η MECOTEC Group εμφανίζεται να δηλώνει ότι διαθέτει το κατάλληλο υβριδικό εμπορευματοκιβώτιο που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια μέχρι ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολιασμού κατά μονάδα σε θερμοκρασίες κάτω σε -80 C/-112 F με δυνατότητα να καταψυχθεί στις εγκαταστάσεις του κατασκευαστή του εμβολίου και εν συνεχεία να μεταφερθεί ασφαλώς.