Σοκ για Θεσσαλονίκη: Η θετικότητα στον κορωνοϊό είναι στο 32%!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για την διάδοση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς η θετικότητα στον ιό αγγίζει το 32% σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, λέγοντας πως «ήρθε η μεγάλη στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δεν προσέξαμε».

«Η θετικότητα με βάση το ΑΠΘ είναι 32%. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά. Αυτό εξηγεί και το lockdown, όμως πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πως επεκτάθηκε η νόσος» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η θετικότητα προκύπτει από το ποσοστό θετικών τεστ κορωνοϊού, επί του συνόλου των διεξαχθέντων ελέγχων για τον ιό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν 1 στους 3 από όσους εξετάστηκαν, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το οποίο μπαίνουν στη μάχη 50 νέες κλίνες ειδικών μονάδων που μετατρέπονται σε Covid-19. Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε πλέον 233 ΜΕΘ Covid.