Εξαδάκτυλος: Μεγάλη αύξηση των νεκρών στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε μια «πολεμική κατάσταση», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Όλο και περισσότεροι είναι οι νεκροί στη χώρα μας στη χθεσινή ενημέρωση, καταγράφηκαν 43 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα, ενώ αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σε ό,τι αφορά στον αριθμό των διασωληνωμένων με 267 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε αυτή την κατάσταση.

«Δίνουμε μια δύσκολη ‘πολεμική μάχη’ με τον κοινό εχθρό της πανδημίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. «Η κατάσταση στα νοσοκομεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολεμική. Το σύστημα υγείας καταρρέει χρειάζεται άμεσα στήριξη».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος έστειλε σαφές μήνυμα σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση τονίζοντας «Τα μέτρα δεν αρκούν. Πρέπει να επιστρέψουμε στο επίπεδο των μέτρων που ήμασταν τον Μάρτιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημίας».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανάφερε «Θα δούμε μεγάλη αύξηση των θανάτων τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ελπίζω πως δεν θα δούμε εικόνες Ιταλίας».