Μητσοτάκης: “Πάγωμα των πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα αλλά και ρύθμιση για αναστολή πλειστηριασμών  ανακοίνωσε ο  στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και πως «θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα».

Όπως εξήγησε, «η οικονομική δυνατότητα υπάρχει και η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Απαντώντας στην πρόταση για πάγωμα των πλειστηριασμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό θα γίνει με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογική υποδομή αν υπάρχει πάνω από ένα παιδί ή εργαζόμενος γονέας. Έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Έχουν διατεθεί 40.000 λάπτοπ και θα φτάσουμε 90.000 Φλεβάρη του 2021, και θα ζητήσω από το υπουργείο Παιδείας να επιταχυνθεί, αν είναι εφικτό», τόνισε.