Παγώνη: Πάνω από 14.000 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε όλη την Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πάνω από 14.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορωνοϊό, ενώ ο δείκτης R έχει περάσει το 1 «και πάει προς το 2» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)Ματίνα Παγώνη.

Σε ό,τι αφορά στα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή, η κυρία Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

Πρόσθεσε, όμως, ότι θα πρέπει να βασιζόμαστε στους αυξημένους θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

Αναφορικά με τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική και στις άλλες πόλεις, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι αυτή αναμένεται να φανεί από το προσεχές Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά.