Πέτσας: Έρχεται το κοινωνικό μέρισμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κλείδωσε» πλέον η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος 2020 στα ευάλωτα νοικοκυριά της χώρας όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ενισχύσεις για τα αδύναμα νοικοκυριά. Το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα δοθεί περί μέσα Δεκεμβρίου, επομένως οι αιτήσεις θα ανοίξουν στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (σήμερα φέρει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2019») η οποία θα φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα:

οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα)
οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
όσοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στο διάστημα της πανδημίας