Σταϊκούρας: Ικανοποιημένος από την αξιολόγηση των θεσμών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των θεσμών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ορθολογικής αξιοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω της υλοποίησης επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, ώστε, όπως είπε, η εθνική οικονομία να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατόν με βιώσιμο τρόπο.

Ειδικότερα αναφερόμενος ο κ. Σταϊκούρας στην όγδοη κατά σειρά έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των θεσμών για την Ελλάδα επεσήμανε τα εξής :

“Ολοκληρώθηκε, και πάλι με επιτυχία, η 8η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών, στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η χώρα το καλοκαίρι του 2018.Πρόκειται για την 5η θετική Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών μέσα σε περίπου ένα έτος. Και για την 3η επιτυχημένη Έκθεση μέσα στην περίοδο της πρωτόγνωρης, σε παγκόσμιο επίπεδο, υγειονομικής κρίσης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς, καθώς και της εξαιρετικής συνεργασίας των μελών της Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Πρωθυπουργού”.