ΕΒΕΠ : Ώρα για αποφάσεις για τη Ναυπηγοεπισκευή στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το μείζον θέμα της αναγέννησης του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα και των συνεργιών που θα αναπτυχθούν με επιχειρήσεις του Πειραϊκού χώρου με συναφές αντικείμενο, καθώς, εξετάσθηκε χθες σε τηλε-διάσκεψη που οργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ONEX, κ. Πάνος Ξενοκώστας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ και Πρόεδρο του Enterprise Greece, κ. Γιάννης Σμυρλής.

Ο κ. Σμυρλής, στην διάρκεια της παρέμβασης του αναφέρθηκε στα εργαλεία που υπάρχουν για την υποστήριξη της παρουσίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων στις αγορές, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης και σωστής προετοιμασίας.

Σχετικά με το θέμα των επενδύσεων αναφορά έκανε στο λιμάνι του Πειραιά και την επένδυση της COSCO, σημειώνοντας τη σημασία αλλά και το ρόλο, που αυτή μπορεί να διαδραματίσει συνδυαστικά, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στον Πειραϊκό χώρο.

Ο Πρόεδρος της ONEX, κ. Πάνος Ξενοκώστας, από την πλευρά του αναφέρθηκε στην αναγέννηση του ναυπηγείου Νεώριο της Σύρου και ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την πρόθεση της ΟΝΕΧ να προχωρήσει κανονικά το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας. Βασικός στόχος είναι, όπως είπε, αναλύοντας το όραμά του, τα ναυπηγεία να τεθούν «κάτω από την ίδια στέγη», καθώς, μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιτευχθούν οι κρίσιμες συνέργειες που απαιτούνται για μία δυναμική ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι το Ε.Β.Ε.Π. ήταν το πρώτο που έκανε λόγο για τη ναυπηγική «τρίαινα», το οποίο, ως γνωστόν, έχει ταχθεί υπέρ της αναγέννησης του ναυπηγικού τομέα και δηλώσει την υποστήριξή του σε κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Ξενοκώστας, εξάλλου έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός επιχειρηματικού «οικοσυστήματος» μέσα στο οποίο θα συλλειτουργούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τις ναυπηγοεπισκευές.