ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες ιδιωτικές κλινικές επιτάσσονται στην Θεσσαλονίκη

Μετά από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την προσφορά επιπλέον 200 κλινών ΜΕΘ για την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό στην Θεσσαλονικη, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών.

Πρόκειται για τη Γενική Κλινική “ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ Α.Ε” που ανήκει στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ΠΕΙΚ Γρηγόρη Σαραφιανό, καθώς και για την ΕUROMEDICA ΓENIKH ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός στον οποίο ανήκει η μία ιδιωτική κλινική ήταν αντίθετος στην επίταξη των κλινικών.

Οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται σε αυτές τις κλινικές, αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, οι δύο κλινικές θα αδειάσουν άμεσα και οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλες ιδιωτικές κλινικές, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πρόκειται για μία απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μέσα στη νύχτα γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα αξιοποίησης κλινών στον ιδιωτικό τομέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ