Νέα ιρλανδική γραμμή φέρι παρακάμπτει το Ηνωμένο Βασίλειο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πέντε σχεδόν χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και ατελείωτες διαπραγματεύσεις για το καθεστώς μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρα εκτός αυτής, τα προβλήματα υπάρχουν ακόμα.

Ένα από αυτά διευθετήθηκε πρόσφατα με ένα μάλλον απλοϊκό τρόπο. Τα εμπορεύματα από την Ιρλανδία, που μέχρι πρότινος περνούσαν χωρίς προβλήματα και διαδικασίες από βρετανικό έδαφος για να φτάσουν στον προορισμό τους σε χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης μέσω κυρίως της Γαλλίας, πλέον είχαν ένα πρόβλημα. Το πέρασμα μέσω Ηνωμένου Βασιλείου έπαιρνε περισσότερο χρόνο λόγω των ελέγχων αλλά και το ενδεχόμενο επιβολής δασμών, που προηγουμένως δεν υπήρχε.

Έτσι, ακτοπλοϊκή εταιρεία DFDS Group από την Ιρλανδία έκανε το εξής απλό: δρομολόγησε οχηματαγωγά πλοία σε μια διαδρομή γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο παρακάμπτοντάς το εντελώς.

Με αυτόν τον μάλλον απλοϊκό τρόπο οι Άγγλοι διαπίστωσαν ότι αν είχαν κάποιες κρυφές ελπίδες να είχαν κάποια έσοδα από τέλη διέλευσης εμπορευμάτων από το έδαφος τους, αυτές οι ελπίδες ήταν φρούδες.