Χριστούγεννα με ασφάλεια στον Δήμο Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρεται στα φετινά Χριστούγεννα.

Όπως επισημαίνει: Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι αυτές οι γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σχεδιάσαμε για φέτος, με αισιοδοξία, αλλά και αίσθημα ευθύνης, μια σειρά φωτεινών και ψηφιακών θεαμάτων στην πόλη μας. Με τεχνικές όπως η ανέπαφη διάδραση, η εικονική πραγματικότητα, το live streaming και η διαδικτυακή επικοινωνία, στόχος μας είναι να μεταφέρουμε το χαρμόσυνο μήνυμα των εορτών, σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης μας Το στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου θα γίνει υπό διαφορετικές συνθήκες και θα μεταδοθεί με live streaming.

Λίγες ημέρες αργότερα, στην πρόσοψή του θα προβληθεί ένα ψηφιακό υπερθέαμα με τη μέθοδο του 3d animation mapping αφιερωμένο στους «Ήρωες του 2020», το οποίο επίσης θα μεταδοθεί μέσω live – streaming.
Τηρώντας το έθιμο του στολισμένου καραβιού, στολίζουμε και φωταγωγούμε τρία παραδοσιακά σκάφη στο Μικρολίμανο, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Ο Άγιος Βασίλης 🎅 φέτος θα περιμένει τα παιδιά σε ένα ξεχωριστό ψηφιακό «ζωντανό» ραντεβού για να ακούσει τις επιθυμίες του για τα φετινά δώρα και να τους διηγηθεί Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, μέσω του “Santa Zoom”.
Η πόλη θα γεμίσει με φωτεινά θεάματα, όπως το Δάσος των Αστεριών, θα φωταγωγηθούν το Δημαρχείο, το πέτρινο Ρολόι, οι γερανοί στα έργα του ΜΕΤΡΟ, το Λιοντάρι στην είσοδο του λιμανιού και τα σιντριβάνια της πόλης μας.

Ο Πύργος του Πειραιά, σύμβολο αναγέννησης της πόλης πλέον, θα φωταγωγηθεί σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με φόντο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας που θα μεταδοθεί με live streaming.
Την Πρωτοχρονιά του 2021, ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο Πειραϊκός ουρανός θα γεμίσει πυροτεχνήματα και βεγγαλικά για να υποδεχθούμε το Νέο Έτος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων δράσεων θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και στο facebook και instagram του Destination Piraeus
.
Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας και να προσφέρουμε στιγμές χαράς στους δημότες μας, βρήκαμε υποστηρικτές και συμπαραστάτες.
Οργανισμοί, φορείς, κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και υποστήριξαν τον στολισμό στα κτίρια, τις γειτονιές, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό.
Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο και τα επόμενα Χριστούγεννα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε στην πόλη μας όλοι μαζί.
Καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω απ’ όλα.
#Δήμος_Πειραιά #christmasinpiraeus #destinationpiraeus