Βήμα – βήμα το άνοιγμα της αγοράς – Την Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα με τα εποχικά είδη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται – κατ’ εξαίρεση -η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 7 Δεκεμβρίου, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε: «Θα έχουμε λίγο υπομονή για τις επιμέρους οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτό που ανοίγει στις επτά του μηνός είναι τα αμιγώς εποχικά καταστήματα και οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο από τον κ. Σταμπουλίδη».

Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν πως θα εξελιχθεί η πανδημία το επόμενο επταήμερο. Για το λιανικό εμπόριο έχει πέσει στο τραπέζι να ανοίξουν πρώτα τα μικρά καταστήματα και έπειτα τα εμπορικά κέντρα, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Αναφορικά με τα σχολεία, το άνοιγμα τους μετατίθεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, για μετά τις γιορτές και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με την εστίαση.