Έβρος: Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς τα έργα για την κατασκευή του φράχτη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ξεκίνησαν και προχωρούν τα έργα κατασκευής του νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ., στην περιοχή των Φερών Έβρου.

Παράλληλα, γίνονται και οι υπόλοιπες εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου θα κατασκευαστεί.

Φωτογραφία που αποτυπώνει την εξέλιξη των εργασιών ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος συμμετέχει και στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Στην εικόνα διακρίνονται οι πάσσαλοι πάνω στους οποίους θεμελιώνεται ο φράχτης ύψους 5 μέτρων και βάθους 6 μέτρων καθώς οι συγκεκριμένες περιοχές παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα και θα υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν καταστροφές.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα πρώτα 9 χλμ. του νέου φράχτη θα καλύψουν το Πέταλο Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. την περιοχή του Κτήματος Τσιρόζη, και άλλα 2,5 χλμ. θα κατασκευαστούν στην περιοχή Νέα Εγνατία.

«Με ταχείς ρυθμούς»

«Έλαβα από φίλο Εβρίτη και δημοσιεύω τη φωτογραφία του παραποτάμιου φράκτη, του οποίου η κατασκευή προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Πρόκειται για ένα περίπλοκο έργο που στόχο έχει να σταματήσει τη λαθροδιακίνηση παράτυπων μεταναστών, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων και να διασφαλίσει τον σεβασμό των ελληνικών συνόρων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/DimitrisKairidis/posts/682174632482849