«Ανοίξτε τα βιβλιοπωλεία»: Κραυγή από τους επαγγελματίες του κλάδου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Χρειαζόμαστε τα βιβλία για την πνευματική τροφή και ηρεμία μας στην περίοδο της καραντίνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκδοτών και βιβλιοπωλών, Νίκος Νίκας, μιλώντας, ενώ οι βιβλιοπώλες είναι εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Ο κ. Νίκας σχολίασε, ότι αυτή την περίοδο η ανάγνωση βιβλίων είναι απαραίτητη για τη θωράκιση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, ειδικότερα όταν βρίσκονται σε μια τέτοια πιεσμένη κατάσταση, όπως είναι η καραντίνα. Άλλωστε, όπως είπε, η ψυχολογία των ανθρώπων σύμφωνα με μελέτες φαίνεται να είναι στο ναδίρ.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, είχαν στείλει δύο επιστολές στην κυβέρνηση ζητώντας να μην κλείσουν, ώστε να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει καταφύγιο στα βιβλία.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία, ο κ. Νίκας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εκτιμά ότι δεν έχουν την ανταπόκριση του φυσικού. «Ο κόσμος θέλει να κρατάει το βιβλίο στα χέρια του», σχολίασε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα ηλεκτρονικά καταστήματα, σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά με τις εταιρείες ταχυμεταφορών να έχουν καταρρεύσει με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και τα βιβλιοπωλεία προβλήματα.

Για το αν θα ανοίξουν, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης, αν και παραμένουν σκωπτικοί. Ωστόσο, σε συνομιλίες με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο ίδιος φάνηκε θετικός.