Αύριο η αποζημίωση έως 800 ευρώ σε 445.000 εργαζόμενους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την Παρασκευή το απόγευμα θα ξεκινήσει η αποπληρωμή επιπλέον  251,668 εκατ. ευρώ σε 445.365 δικαιούχους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή το μήνα Νοέμβριο είτε σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε σε πληττόμενες.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα δοθούν 439,975 εκατ. ευρώ και σε 674.871 εργαζόμενους.

Στην πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί αύριο συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Επίσης, εντοπίστηκαν 23.866 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν -όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού- σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Ακόμη θα επανεξετασθεί το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης ευχαρίστησε το στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εργασίας και του Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλυφθεί με συνέπεια και ταχύτητα κάθε εργαζόμενος και επιχείρηση. Επίσης, ευχαρίστησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος μαζί με τους χιλιάδες οικονομολόγους-λογιστές για την πολύτιμη συνεργασία και τη συμβολή τους σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

«Η κυβέρνησή μας αποδεικνύει συνεχώς, την αποτελεσματική και υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης για την προστασία των ανέργων, των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών  ομάδων. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο το καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει καταβάλει πληρωμές ποσών ύψους 2.520.005.028,88 ευρώ σε 3.429.710 δικαιούχους εργαζομένους και σε 185.605 επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ