Τσίπρας: “Βίλα έχει ο Μητσοτάκης μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο – Διπλωματική ήττα στις Βρυξέλλες”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 5 λεπτά

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας τόσο για το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο, όσο και για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Όπως είπε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ” Ο Μητσοτάκης καταφεύγει στην λάσπη και τον κιτρινισμό. Αλλά είναι οξύμωρο. Ο Μητσοτάκης με τα 32 ακίνητα και το κόμμα των μεγαλοϊοδιοκητών να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος”.

«Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο» απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η εξοχική του κατοικία «είναι ένα όμορφο, μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή. Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια από το 2015 έως το 2019, νοικιάζω με τη σεζόν για 3 μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι για 3600 ευρώ το χρόνο και τώρα δίνω 6000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη».

«Έχω δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, δεν κρύβω τίποτα, έχω στείλει εξώδικο σε δημοσιογράφους. Δίνω την ευκαιρία στους δημοσιογράφους που εν γνώσει τους με συκοφάντησαν, να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Η ΝΔ έχει καταλάβει ότι η συζήτηση που άνοιξε δεν τη συμφέρει» ανέφερε ακόμα.

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να ασχοληθούν με τη βίλα που νοικιάζω”.

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τροπολογία στη Βουλή που θα υποχρεώνει τους πολιτικούς να δηλώνουν την πορεία του δανείου τους.

«Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι επιχειρηματίας με συναλλαγές με το δημόσιο, ούτε κάποιος διαπλεκόμενος επιχειρηματίας. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, με γνωστή επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν αυτό για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο. Η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμένα έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί (σ.σ με τον Γιώργο Παπαδάκη) στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη συνάντησή του με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. «Στην αρχή παραξενεύτηκε, δεν είχε μείνει ποτέ σε αυτό το σπίτι και μου λέει ‘πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τ.μ. συν το υπόγειο που ήταν ανεκμετάλλευτο;’. Παρά την τοποθεσία, για δέκα χρόνια ήταν ξενοίκιαστο».

Μάλιστα, του είπε ότι καθώς δεν είχε μεγάλη ανάγκη για να πουλήσει το σπίτι, θα μπορούσε να κάνει μία ανακαίνιση και να συναφθεί μισθωτήριο για 3-4 χρόνια για να μείνει στο σπίτι ο πρώην Πρωθυπουργός και η οικογένεια του. «Του είπα ότι το θέλω, γιατί αγαπάω την περιοχή και είναι εξαιρετικά βοηθητικό για κάποιον που πρέπει και το καλοκαίρι να είναι κοντά. Με τη δουλειά που κάνω δεν μπορώ να παραθερίσω σε κάποιο νησί, ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαι δίπλα αν συμβεί κάτι. Ιδίως τις ημέρες που ήμουν πρωθυπουργός ήταν σημαντικό να είμαι κοντά στην οικογένειά μου».

«Την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη και το γραφείο Τύπου της ΝΔ, για να αξιολογήσουν το ακίνητο και το ύψος του ενοικίου», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο; Τώρα ρωτάω εγώ και περιμένω απαντήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ενοίκια του σπιτιού όπου διαμένει στον Λυκαβηττό, γιατί δεν μένει σε κανένα από τα σπίτια που κατέχει ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Ξέρετε, στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί. Θα δώσει στην δημοσιότητα τα ενοίκια και τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Μητσοτάκη και τα 32 ακίνητα που διαθέτει και τα ενοίκια για αυτά, καθώς η οικογένεια του δεν έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από την πολιτική.

Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης τα στοιχεία για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες, ενώ μιλάνε για τα δικά μου 500 ευρώ και εάν έπρεπε να είναι 1000 ευρώ», είπε ο κ. Τσίπρας.».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «εμείς θα φέρουμε στην Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει στους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο τον δανεισμό του, αλλά και την πορεία του χρέους του και τις ρυθμίσεις που έχει κάνει. Θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη να την ψηφίσει. Διότι ξέρετε, ένας από τους τρόπους ξεπλύματος χρήματος είναι οι συνεχείς ρυθμίσεις δανεισμού».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αθλιότητα από συγκεκριμένα ΜΜΕ, εναντίον των οποίων έχει στραφεί με εξώδικο, ζητώντας επανόρθωση προειδοποιώντας για αγωγή αποζημίωσης, το όποιο ποσό από την οποία θα διαθέσει, όπως είπε, στο Ταμείο των δημοσιογράφων.

Διπλωματική ήττα η Σύνοδος Κορυφής

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη αναφέροντας ότι πρόκειται για «ακόμη μια διπλωματική ήττα για τη χώρα. Η κυβέρνηση είχε πει ότι θα υπάρχουν κυρώσεις που θα “δαγκώνουν”, πέρασαν δυστυχώς κάτω από τον πήχη και μέχρι τον Μάρτιο η Τουρκία θα σουλατσάρει με το “Oruc Reis” και τα ερευνητικά σκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Είναι μια διπλωματική ήττα της χώρας. Είναι προφανές ότι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και η κυβέρνηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας. Εδώ και 6 μήνες που διεκδικούμε κυρώσεις για την επιθετικότητα της Τουρκίας, και τις οποίες προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Αυτή είναι μια διπλωματική ήττα της χώρας» τόνισε.