Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την Αττική

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα στις 10:00 η πλατφόρμα του Εξοικονομώ-Αυτονομώ, που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή από την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά, με το ποσό που είχε προϋπολογιστεί να δεσμεύεται σε λιγότερο από μία ώρα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου υποβλήθηκαν 5.378 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.761, δεσμεύοντας 61,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.370 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποβλήθηκαν 1057 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 430, δεσμεύοντας τα 9,1 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 21.218 ευρώ.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες κινήτρων, στις οποίες οι ωφελούμενοι εντάσσονται ανάλογα με το εισόδημά τους.
Δικαίωμα συμμετοχής στο «Εξοικονομώ -Αυτονομώ» έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.

Ειδικά για τις περιπτώσεις που η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση, κατά το φορολογικό έτος 2019 ενοικιάζεται/διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση ή είναι κενή, καθώς και για την πρόσφατη απόκτηση ακινήτου, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνον ο πλήρης κύριος ή ο επικαρπωτής.