Παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο Άρης Ξενόφος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλε ο Άρης Ξενόφος με ισχύ από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Έχοντας ολοκληρώσει μια θητεία τριών ετών στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία συνοδεύτηκε από επιτυχία στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, όπως ενδεικτικά η πώληση του 67% του ΟΛΘ, η πώληση του 5% του ΟΤΕ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η πώληση του ΔΕΣΦΑ, η παραχώρηση της μαρίνας Χίου, η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ, ο κ. Ξενόφος αποχωρεί από το Ταμείο για να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Ξενόφος σε δήλωση του ανέφερε “έχοντας διοικήσει δύο από τα σημαντικότερα θεσμικά ταμεία, το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ, αισθάνομαι πλέον την ανάγκη να αναζητήσω νέες δημιουργικές προκλήσεις στον επαγγελματικό στίβο. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία και το προσωπικό του Ταμείου για την στήριξη και την άριστη συνεργασία”.

Το ΤΑΙΠΕΔ ευχαριστεί τον κ. Ξενόφο για την πολύτιμη προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του εγχειρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του κ. Ξενόφου οφείλεται σε προσωπικούς λόγους. Σημειώνεται ότι τυπικά η θητεία του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έχει λήξει από τα τέλη Νοεμβρίου και αναμένεται η απόφαση του μετόχου (ΕΕΣΥΠ) για την αντικατάσταση ή και συνέχιση των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.