Προειδοποίηση Βατόπουλου για ρεβεγιόν: “Ο ιός θα μεταδοθεί αν μαζευτούν πολλοί σε ένα σπίτι”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Aν μαζευτούν πολλοί σε ένα σπίτι ο ιός θα μεταδοθεί, προειδοποίησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι και με κλειστά παράθυρα λόγω καιρού, έχει κολλήσει όλον τον κόσμο. Η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη κάνουμε παρέα. Το θέμα είναι να μην μαζευτεί πολύς κόσμος. Όχι για το πρόστιμο, για να μην αρρωστήσουμε» ανέφερε.

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ΄ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρ΄όλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι χρήσιμο είναι να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα και να αποφύγουμε τις πολλές επαφές ακόμα κι αν είναι Χριστούγεννα.

Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα» υπογράμμισε.