Αδ. Γεωργιάδης : Ανοικτό το ενδεχόμενο μη επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχετικά με το click away, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η λειτουργία αυτή δεν μπορεί να αποκαταστήσει την κανονική λειτουργία των καταστημάτων αλλά σε κάθε περίπτωση ακόμη κι ένας ελάχιστος τζίρος είναι προτιμότερος από τον μηδενικό.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι λογικό να ευνοούνται περισσότερο τα μεγάλα καταστήματα από το μέτρο αυτό γιατί είναι πιο οργανωμένα, αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι και τα μικρά καταστήματα έχουν κάνει αρκετές πωλήσεις στις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου.

Αναφορικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, 2 και 3 και το αίτημα μέρος αυτής να μην επιστραφεί όπως συμβαίνει και σε αυτές που ακολούθησαν, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία θα κάνουμε τον λογαριασμό και θα δούμε τις δυνατότητες μας ως κράτος.

Για την εστίαση, είπε πως κατανοεί τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται τόσο οι επιχειρήσεις του κλάδου, όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, αλλά επεσήμανε πως σε όλη την Ευρώπη η εστίαση είναι κλειστή και συνεπώς η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα, επανέλαβε πως και αυτά τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν με τη μέθοδο του click away, αρκεί οι παραδόσεις να μη γίνονται σε κλειστούς χώρους και να ακολουθούνται οι κανόνες που ισχύουν και για τα υπόλοιπα καταστήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ