Δημόπουλος: “Για ποιες αλλεργίες χρειάζεται προσοχή στο εμβόλιο”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τη σημασία της τήρησης των μέτρων τις γιορτές, ώστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα τον Ιανουάριο, τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα και δεν υπάρχει αυξημένη κινητικότητα, σταδιακά ο Ιανουάριος θα μας βρει σε καλύτερη κατάσταση από τώρα. Υπάρχει μία μικρή μείωση των κρουσμάτων, αυτό μας ενθαρρύνει για τις γιορτές να κρατήσουμε τα μέτρα και να μπούμε σε θετική εξέλιξη με το εμβόλιο» είπε στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τις πιθανές παρενέργειες στο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, ο κ. Δημόπουλος είπε:«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργίες σε τρόφιμα, σε φάρμακα ή σε υλικά. Στην πολύ σπάνια περίπτωση που άτομο που έχει εμφανίσει αλλεργία σε προηγούμενο εμβόλιο εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Για τα άτομα τα ανοσοκατασταλμένα, επειδή το εμβόλιο δεν εισάγει αδρανοποιημένο ή ζωντανό ιό, αλλά ένα τμήμα του ιού δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστεί η κατάσταση. Δεν ξέρουμε αν η απόδοση του εμβολίου θα είναι όση στον υπόλοιποι πληθυσμό » είπε.