Ναυάγιο με Σομαλούς μετανάστες στην Μυτιλήνη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στον εντοπισμό 24 μεταναστών από τη Σομαλία προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θέση Κατσίνια στην είσοδο του κόλπου της Γέρας στη Μυτιλήνη. Οι μετανάστες είχαν καταφέρει να βγουν στη στεριά με ίδια μέσα, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν βρέθηκε σε μικρή απόσταση ξεφούσκωτη.

Κατά δήλωσή τους, έπεσαν στη θάλασσα από τη βάρκα με την οποία περνούσαν στο νησί από τις απέναντι μικρασιατικές τουρκικές ακτές και αγνοούνται τρεις γυναίκες.

Ακολούθησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τριών γυναικών που φέρονται να αγνοούνται από ελικόπτερο και σκάφη του Λιμενικού, αλλά και από οχήματα στη στεριά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προ ημερών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είχε πει ότι τις τελευταίες βδομάδες παρατηρήθηκαν στη Λέσβο αυξημένες αφίξεις μεταναστών από Σομαλία και «σύμφωνα με μαρτυρίες και διασταυρωμένες πληροφορίες, ΜΚΟ πληρώνουν τα έξοδα μεταφοράς & έκδοσης Visa στην Τουρκία, με πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη. Μετά μεταφέρονται στα τουρκικά παράλια, όπου λαθροδιακινητές, πάλι με στήριξη ΜΚΟ, τους βοηθάνε να μπουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».