Όμιλος Goldair: Υλοποίησε το επενδυτικό πλάνο κόντρα στην πανδημία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο ακέραιο εφάρμοσε το επενδυτικό πλάνο ο Όμιλος Goldair, παρά το ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό και υγειονομικό περιβάλλον στο οποίο κλήθηκε να λειτουργήσει το 2020, διεκδικώντας ταυτόχρονα νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση – απολογισμό του Ομίλου για το 2020, «ο Όμιλος αποχαιρετά το 2020 με ανάμικτα συναισθήματα και δηλώνει παρών και έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό του και αίσθημα σιγουριάς για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του, όπως άλλωστε οφείλει να πράξει ως πρωταγωνιστής στους κλάδους του τουρισμού των logistics».

Πιο συγκεκριμένα:

Η Goldair Handling ξεκίνησε το 2020 με τη δραστηριοποίηση της στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης ως αποκλειστικός πάροχος της υπηρεσίας εξυπηρέτησης επιβατών ΑμεΑ και με αυξητική τάση στην εξυπηρέτηση πτήσεων στο εγχώριο και διεθνές δίκτυο έως και το πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, η εταιρεία παρέμεινε πιστή στη θέση της για αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα του Handling στη διεθνή αγορά με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της, έχοντας ήδη επεκταθεί στην Κροατία, στην Σερβία, στην Ουγγαρία και στην Ινδία.

Νέες υποδομές

Η Goldair Cargo υλοποιώντας το επενδυτικό της πλάνο προχώρησε στη δημιουργία νέων υποδομών εξυπηρέτησης του έργου της. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων αποθηκών σε Αθήνα συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ., ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται αντίστοιχα και η κατασκευή αποθηκών στην Κρήτη συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ.

Τέλος, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε δυναμικά σε έναν νέο για την ίδια κλάδο υποδομών και σε συνεργασία με εγχώριους και πολυεθνικούς κολοσσούς διεκδικεί την παραχώρηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και εντός του 2021 του Λιμένα Βόλου. Στόχος και στρατηγική επιλογή είναι να δραστηριοποιηθεί σε λιμάνια που διαθέτουν σιδηροδρομική σύνδεση και κατ’ αυτόν τον τρόπο να δώσει πρόσθετη αξία στους πελάτες της, «καθιστώντας παράλληλα τη χώρα μας δυναμικό περιφερειακό παίκτη και κόμβο διαμεταφορών και εμπορίου και την Goldair συνολικά πρωταγωνιστή των εξελίξεων του κλάδου».

Διέθεσε 8 κλίνες ΜΕΘ

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης και βοήθειας στον κρατικό μηχανισμό, διέθεσε 8 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας και δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία 3 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα αυτοκίνητα SUV ενισχύοντας τις επιχειρησιακές της ανάγκες στον Έβρο και την ευρύτερη περιοχή.