Βγήκε από τον “Ευαγγελισμό” ο Πλακιωτάκης – Η ανάρτησή του στο facebook

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
«Ευαγγελισμός», στο οποίο νοσηλευόταν 25 μέρες.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης  ήταν  θετικός στον κορωνοϊό. Μπήκε στον Ευαγγελισμό στις 28 Νοεμβρίου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Νίκησε τον ιό αλλά μέσα στην Εντατική προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία τον κράτησε τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για μερικές μέρες ακόμη. Όμως τελικά, ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατάφερε να νικήσει και τη λοίμωξη στο έντερο και να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε ανάρτησή του στο facebook ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και ανακοίνωσε ότι επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντά του, Μάλιστα, έκανε έκκληση στον κόσμο να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη

«Με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών μου, βρίσκομαι πλέον στο σπίτι μου και επιστρέφω στα καθήκοντα μου.

Είμαι ευγνώμων στην καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, μία εξαιρετική ιατρό αλλά και έναν υπέροχο άνθρωπο, την ομάδα των συνεργατών της, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Αθανάσιο Δημόπουλο, τον καθηγητή Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη, καθώς και το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και κάθε είδους προσωπικού του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, για το ενδιαφέρον, τη φροντίδα, την συνεχή προσπάθεια τους για μένα, όπως και για κάθε μία και κάθε έναν ασθενή.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, τις ευχές και την αγάπη σας, τις ημέρες της νοσηλείας μου. Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συνεχή επικοινωνία και στήριξη του. Τους συναδέλφους μου, τους συνεργάτες, τους φίλους, τους συμπατριώτες μου, όλες και όλους σας. Μαζί με την οικογένεια μου, μου δίνατε δύναμη για να πολεμήσω τον ιό και να βρεθώ και πάλι κοντά σας.
Όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας, βίωσα για ημέρες, τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία. Έζησα τη μοναξιά της ασθενείας. Παρακολούθησα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.

Λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν. Εύχομαι να γίνουν καλά όλοι οι ασθενείς. Κάνω έκκληση σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς: Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εμβολιαστείτε, όταν έρθει η σειρά σας. Για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Εύχομαι σε όλες και όλους καλά Χριστούγεννα».

https://www.facebook.com/watch/?v=874855893077886