Σε επαγρύπνηση οι αρχές της χώρας για την τήρηση των μέτρων στις γιορτές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας, καθώς θεωρείται κρίσιμη η γιορτινή περίοδος και όλα εξαρτώνται από την συμπεριφορά των πολιτών, η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πανδημίας τον Ιανουάριο.

Πάντως, οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο μήνας Ιανουάριος, θα είναι περίοδος επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς η ανησυχία εντείνεται και από την εικόνα από το χθεσινό μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που μόνο σε «κατάσταση πανδημίας» δεν παραπέμπει.

Η ελληνική αστυνομία, ετοιμάζει μπλόκο σε κάθε απόπειρα εορταστικής μετακίνησης εκτός Νομού, ενώ θα προβεί σε αυξημένους ελέγχους, σε όλα τα σημεία των πόλεων που μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, μέχρι και είσοδο σε σπίτια σε περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες για παραβίαση του περιοριστικού μέτρου των εννέα ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Δεν θα κυκλοφορεί κανένας έξω παρά μόνο τα ασθενοφόρα. Ούτε καν δικαιολογία έχουν αυτοί που ενδεχομένως, οι ελάχιστοι που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους και θα ελεγχθούν πάρα πολύ σοβαρά», υπογράμμισε.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε ότι η ελληνική αστυνομία έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο με μπλόκα σε δρόμους, σαρωτικούς έλεγχους σε αυτοκίνητα, πεζούς, ακόμη και σε σπίτια εάν υπάρξουν καταγγελίες για συνωστισμό.

«Θα γίνονται έλεγχοι σε κομβικά σημεία, όπως διόδια προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις μεταξύ νομών, στις εισόδους- εξόδους των πόλεων, σε ΚΤΕΛ, σε υπαίθριους χώρους και πλατείες, όπου μπορεί να υπάρξει συγχρωτισμός, όπως και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπου μπορεί ακόμα και δρόμοι να κλείσουν έτσι ώστε να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα που θα βρίσκονται εκείνη την ώρα» δήλωσε επαναλαμβάνοντας πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος πολίτης να μετακινηθεί μεταξύ περιφερειών.