Αγγελίες ακινήτων: Τι αλλάζει από την Πρωτοχρονιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Aπό την 1η Ιανουαρίου του 2021 σε κάθε διαφήμιση ή αγγελία ακινήτου θα πρέπει να αναγράφεται η ενεργειακή κλάση ,που προϋποθέτει την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ).

Aυτή η ρύθμιση σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι υφιστάμενες αγγελίες ακινήτων καθώς θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι και οι βεβαιώσεις προστίμων.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του ΥΠΕΝ:

«Από την 1η Ιανουαρίου 2021 κάθε κτίριο ή κτιριακή μονάδα που διατίθεται προς πώληση ή προς μίσθωση, απαιτείται να έχει ήδη ΠΕΑ ώστε να δηλώνεται ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία), όπως αυτός προκύπτει από το ΠΕΑ, σε όλες τις εμπορικές διαφημίσεις και καταχωρήσεις, δηλαδή σε κάθε αγγελία στον τύπο ή σε ηλεκτρονικά μέσα, όπως και σε κάθε ανάρτηση – αναφορά στα μεσιτικά γραφεία δηλώνεται με ευκρίνεια η ενεργειακή κατηγορία του κτιρίου ώστε η ενεργειακή κατάταξη της ιδιοκτησίας να αποτελεί βασικό συγκριτικό στοιχείο για την διαμόρφωση της επιλογής του ενδιαφερόμενου αγοραστή / ενοικιαστή.

Συνεπώς κάθε κτίριο ή κτιριακή μονάδα για να μπει στη διαδικασία της διάθεσης πρέπει να έχει εκ των προτέρων έγκυρο ΠΕΑ.»