Δήμος Πειραιά: Δωρεά 30 ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πενήντα ηλεκτρονικούς υπολογιστές διέθεσε ο Δήμος Πειραιά σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και κυρίως μονογονεϊκών οικογενειών, τους οποίους είχε προσφέρει στον Δήμο το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα, που έχει ως στόχο την στήριξη των παιδιών για τις ανάγκες των μαθημάτων τους, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δήμος Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχουν μια διαρκή και πολυεπίπεδη συνεργασία και σε θέματα κοινωνικού σκοπού.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε σχετικά:

«Ο Δήμος Πειραιά προσέφερε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προμηθευτούν, στο πλαίσιο των κοινωνικών ενεργειών και πρωτοβουλιών που υλοποιεί, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες των μαθητών αυτή τη δύσκολη εποχή.

Ο δήμος έχει επίσης εξοπλίσει όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας με 1.000 τάμπλετ, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν μαθητές, για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τον πρύτανη κ. Άγγελο Κότιο γι΄ αυτή την προσφορά».

Από την πλευρά του ο πρύτανης κ. Άγγελος Κότιος τόνισε σε δήλωσή του:

«Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Πειραιά για τη διάθεση 50 ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες του δήμου. Μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιπρύτανη, Γρηγόριου Χονδροκούκη, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου ενέκρινε το αίτημα ομόφωνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ