Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Έχουμε τρίτο «κύμα» μπροστά – Θα θρηνήσουμε θύματα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την μεγάλη ανησυχία του για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος του κορωνοϊού εξέφρασε ο διευθυντής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, εκτιμώντας παράλληλα πως «θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

«Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία, η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας» είπε ο ίδιος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος τόνισε: «Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας. Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

Όπως εξήγησε, η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι πως το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο και δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ.

Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως για την επιδημική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη δεν ευθύνεται μόνο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά σειρά άλλων δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.