Ιδιοκτήτες ακινήτων: Την άλλη εβδομάδα θα εισπράξουν την επιστροφή από τα μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πιστωθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων με μειωμένα ενοίκια η επιστροφή του 50% της απώλειας εισοδήματος από τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια για τον Νοέμβριο.

Αυτό τόνισε ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι τώρα συγκεντρώνονται τα στοιχεία ώστε να πληρωθούν οι επιστροφές για το 50% της απώλειας εισοδήματος προς τους ιδιοκτήτες και για τον Δεκέμβριο.

Η διαδικασία συλλογής στοιχείων Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο ώστε να πληρωθεί εντός του μήνα και η επιστροφή του 80% του ενοικίου για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν θα εισπράξουν ενοίκιο για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο μέτρο του click away τo οποίο, όπως είπε, μπορεί να μην αναπλήρωσε πλήρως τον τζίρο των επιχειρήσεων αλλά περιόρισε την πτώση του από το 59% σε σύγκριση με το Νοέμβριο στο 40%. Επίσης, υπογράμμισε πως κατά την περίοδο των εορτών αυξήθηκαν σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.