Με κέρδη κινούνται οι ευρωαγορές παρά τις σκηνές χάους στην Ουάσιγκτον

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θετικό πρόσημο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, παρά τις σκηνές χάους στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, καθώς αντλούν αισιοδοξία από την επικράτηση των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία.

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τις δύο θέσεις στη Γερουσία στις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια, σφραγίζοντας τον έλεγχο του κόμματος στο Κογκρέσο και στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που βρίσκεται και πάλι να αντιμετωπίζει ισχυρές υφεσιακές πιέσεις από τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.

Τα δραματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες στην Ουάσινγκτον, δεν φαίνεται να ανησυχούν τα παγκόσμια χρηματιστήρια. Η διαδικασία επικύρωσης των αποτελεσμάτων συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά σήμερα, με τον ηγέτη της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ να διαβεβαιώνει ότι το σώμα θα προχωρήσει κανονικά στην επικύρωση της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 κερδίζει 0,3% στις 407,60 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 13.927,58 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει επίσης 0,3% στις 5.647,27 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 6.858,61 μονάδες.